Rimfrost Produksjoner

Isak Draugdreper

av Alexander Rindestu

I havet utenfor Nord-Norge skjuler det seg historier om vesener som tidligere var en del av dagligtalen, men som nå er på vei ut av vårt fortellerlandskap. I møtet med Isak Draugdreper vekkes noen av disse historiene til live igjen. For hvem snakker vel om Draugen, Kraken og Marmælen idag?

Effektfullt akkompagnert av musiker Torje Åsali Jenssen tar skuespiller Alexander Rindestu publikum med på en tidløs reise der møter mellom havsvesner og mennesker er dagligdags. Til tiden da det eventyrlige Nord-Norge ble skapt.

«Du går i fjæra en mørk og stormfull kveld og ser en stein fløtte på seg. Eller kanskje en tangklase som flyt motstrøms førrbi. Du går litt nærmar tangklasen og får sjå to blodige øya som stirre rett tellbake på deg. Da e draugen ute på ferd, og kanskje, kanskje e det deg han e ute etter?»

Isak Draugdreper er en av karakterene fra av suksessforestillingen Draugkniven som Rimfrost Teaterensemble produserte i 2008. Forestillingen ble toneangivende for ensemblets arbeid over flere år og flere av karakterene, deriblant Isak Draugdreper, har fått lange liv i etterkant av forestillingen. Karakterene er også å se i konseptet Fortellere fra Utrøst.

Tekstene i Isak Draugdreper er skrevet av Alexander Rindestu og inspirert av tekster av Karl Erik Harr, sagn og vandrehistorier.

Isak Draugdreper

2011 – 2016

Infoadd

  ​​Egenproduksjon

  Premiere 17.oktober 2016

  Målgruppen ​​fra 6 år

  Varighet 40 min

Bidragsytere add

 • Manus og regiAlexander Rindestu

 • Musiker og komponistTorje Åsali Jeanssen

 • SkuespillerAlexander Rindestu

Steder add

 • Kultur i Troms

 • Finnmark DKS

 • Tilbakemelding fra Olsborg skole

  Tusen takk for kjempefin forestilling. Artig å få ramsalta fortellinger fra yttersia, fortalt med stor innlevelse og dramatikk, til innlandet - vi treng det.

 • Tilbakemelding fra Lavangen skole

  Elevene synes forestillingen var veldig bra. God innlevelse og morsomme/skumle fortellinger. Elevene skryter av skuespilleren. Gode lydeffekter. Veldig positiv opplevelse!

 • Tilbakemelding fra lærer

  En glimrende forestilling som fenget alle fra 1 klasse til 7. klasse. Ved hjelp av få effekter klarte begge aktørene å fenge elevene. Fortellerkunst og fokus på både dialekt og sjanger. Dette vil vi ha mere av. Skuespilleren var flink til å få elevene engasjert.