Rimfrost Produksjoner

Turné og debatt om «Tobias og dagen det smalt»

De siste månedene har vi vært på en flott turné med Den kulturelle skolesekken Møre og Romsdal, og fått spilt «Tobias og dagen det smalt» for mange barn ved mange skoler i fylket. I begynnelsen av mars var det dessverre 15 elever som ikke fikk se forestillingen, fordi foreldrene mente de var for unge til å se den. Dette skjer heldigvis ikke så ofte.

NRK var på plass og laget en sak, som ble plukket opp av flere media. I etterkant ble det laget flere saker om Tobias, og om hvorvidt det passer for barn å se forestillinger som handler om kjønnsidentitet.

Ina Gravem Johansen skrev også et veldig fint innlegg i iTromsø, som kan leses her. I innlegget skrev hun blant annet: «Den som er født i feil kropp må kjempe mot fordommer, kunnskapsløshet og utenforskap. I tillegg verserer en irrasjonell frykt for at kjønnsidentitet er noe som smitter. Resepten for kunnskap, empati og aksept kommer fra et lite teaterensemble fra vårt distrikt.»

Skuespiller Jonas Delerud (Tobias) og manusforfatter Jenny Svensson ble også invitert til å snakke om teamet i Helgemorgen på NRK hvor det ble en fin prat om kjønn og identitet hos barn.

Etter påske skal «Tobias og dagen det smalt» på turné med Riksteateret. Dessverre har første del av turnéen blitt avlyst på grunn av nye restriksjoner, men vi håper at resten av turnéen går som planlagt. På Riksteatret sine nettsider ligger hele turnéplanen og lenke til billetter hos de ulike stedene turnéen skal besøke. Vi håper vi sees!

Bilde av Turné og debatt om «Tobias og dagen det smalt»